četrtek, 5. januar 2023

Bevog Strange Horned Chameleon

Ker je minilo že kar nekaj časa, od kar so v pivovarni Bevog zvarili dimljeno pivo, so se odločili, da je prišel tudi čas za to. V pivovarni jim je ostalo nekaj praznih sodov njihovega Haggerja, ki so jih nato zažgali in s tem dimom zadimili slad, ki so ga uporabili v pivu.
 
Bevogov dimljeni kameleon je kristalno jasnega telesa bakrene barve, velika in rahlo umazano bela glava pa ga pokrije za kar nekaj časa. Aroma je lepo dimljena, ampak ne pretirava s tem značajem, prinese pa nekoliko lesnate in slaninaste občutke, zraven pa še nežno piškotasto sladek pridih. Požirek nas obda z zelo konkretno hmeljno grenkobo, ki jo lesno-dimljen značaj le še poudari. Ta občutek pa se v pookusu še kar nekaj časa nadaljuje. 
 
Strange Horned Chameleon je kar pošteno konkretno dimljeno pivo z močnim značajem. Najbolj bo seveda všeč ljubiteljem nemških dimljenih klasik, je pa na trenutke kar zahteven do pivca.
 

Strange Horned Chameleon

Bad Radkersburg

Dimljeno pivo

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → za moj okus preveč izrazito dimljen, da se ga piti, ampak kar težko

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar