petek, 13. januar 2023

Tektonik OL #86 Pale Ale

Tektonikova Odprta Liga, v kateri se nahajajo piva, ki jih v piovarni zvarijo le za določen čas, le v omejeni količini in (največkrat) le za njihovo točilnico, se nadaljuje tudi s številko 86, ki prinaša pale ale, zvarjen le z eno sorto sladu. 
 
Tektonikova šestinosemdesetica je kar nekoliko motnikavega telesa zlate barve, zakriva pa se s srednje majhno penasto belo glavo, ki nič kaj dolgo ne postoji. Aroma je v začetku precej nežna, saj nam ponuja le bežne sadne note z nekaj travnatega dodatka, kasneje pa nekoliko bolj le zadiha (pre)zrela sadna nota. Požirek zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, ki pa je v značaju kar pošteno travnata in zeliščna s čisto malo sladkobice na koncu. Pookus pa na ta način še kar pošteno vztraja na jeziku.
 
Odprta Liga #86 je pivo lahkotnega telesa in zelo preprostega značaja, ki na noben način ravno ne izstopa, je pa kljub temu (ali pa ravno zaradi tega) predvsem preprosto piten.    

OL #86 Pale Ale

Ljubljana

APA

5,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → preprost, piten in v redu, nič posebnega

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar