sreda, 18. januar 2023

Pivo Svobode

Kamnik velja za prestolnico slovenskega pivovarstva, saj se na precej majhnem območju nahajajo kar 4 pivovarne. Tako se je nadebudna ekipa Poti Svobode odločila, da bi začela tudi s sprehodi po poti piva in svobode. Sedaj pa so v ta namen v pivovarni Mali Grad za njih zvarili še ta blonde ale.  

Pivo Svobode je pristalno jasnega telesa zlate barve, zakriva pa ga snežno bela penasta glava, ki je kar lepo obstojna na vrhu kozarca. Izpod nje zapihajo nežni, a izjemno prijetni sladki sadni hmeljni toni, kjer se najbolj pogumo kažejo tropske note z nekaj travnatega ozadja. Kasneje pa nekoliko zadiha še karamelni saldni značaj. Požirek zaznamuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki pa je v svojem značaju kar pošteno travnato-zeliščna in nekoliko začinjena, predvsem v finišu. Pookus pa nato še kar nekaj časa pusti to sled na jeziku. 

Pravi kamniški zlati ale je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. Pritegne s svojo nežno in sladko aromo, nato pa kar pošteno "lopne" po hrbtu s svojo hmeljno grenkobo. Ob tem pa ostaja predvsem osvežilen.
 

Pivo Svobode

Kamnik
 
za Pot Svobode 
Kamnik (SLO) 

Zlati ale

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → mogoče malo oster na trenutke v požirku, a lepo piten in prijetno aromatičen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar