sobota, 14. januar 2023

Clef Forest Fruit Sour

Poker sadnih kislih piv iz pivovarne Clef zaključuje Forest Fruit Sour. Kot ime že samo pove, so vanj dodali gozdne sadeže, še nekoliko značaja pa so mu dodali še z dodatkom mete. 
 
Pivo je popolnoma motnega, sokastega telesa temno rdeče abrve, tanka bela glava, ki se ustvari na vrhu, pa izgine preden lahko kozarce nagnemo. V aromi nas najprej konkretno osveži meta, iz ozadja pa v ospredje prihajajo sočne in sladke note jagodičevja. Požirek lepo osveži s svojo izrazno kislino, usta nam kar pošteno vleče skupaj, vse pa spremlja še nekaj sladkobe in na koncu zelo nežen mentolast občutek mete. Nežen pookus pa nam vse to še nekaj časa pusti na jeziku.
 
Forest Fruit Sour je pivo zelo lahkotnega telesa in povsem kiselkasto-sadnega značaja, a mu dodatek mete doda še novo, zelo osvežilno in hladilno noto. Je pa pivo zelo pitno, predvsem bi pa sedlo v poletnih dneh.


Forest Fruit Sour

Petrovče

Smoothie kisli ale

4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sveže in osvežilno, lepo kiselkasto in sadno in tudi meta lepo paše zraven

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar