četrtek, 12. januar 2023

Clef Guava Sour

Guava Sour predstavlja naslednje kislo sadno pivo v seriji Sour Beer, za katere so poskrbeli v savinjski pivovarni Clef. V tem bomo poleg guave (oziroma gvajave) našli tudi hibiskus, da bo pivo imelo res pravi značaj.  

Pivo na prvi pogled deluje kot jagodni/malinin smoothie zaradi svojega motnega in gostega telesa rdečkaste barve, ki je skorajda brez kakršnekoli pene. Aroma je vabljivo eksotična s svojim kiselkastim sadnim značajem, v ozadju pa spoznamo znan pridih iz klasičnega čaja - hibiskus. Požirek je prijetno kiselkast v začetku, sadna kislina nam usta namreč kar lepo potegne skupaj. Nekaj malega sadne sladkobe v finišu je moč zaznati, drugače pa se pivo nadaljuje z nežnim pookusom.

Clefov Guava Sour je kar polnega in nasitnega telesa in tudi v tem pogledu deluje kot sadni smoothie. Zaradi svoje sadno-kisle kombinacije pa bo kot naročen v poletnih dneh, ko res zapaše nekaj osvežilnega.


Guava Sour

Petrovče

Smoothie kisli ale

4,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → osvežilen smoothie, zelo lepo saden in kiselkast, ter dobro piten

(IZGLED: 2/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar