torek, 7. februar 2023

APE Ajd

Ajd je novi zvarek iz sevniške pivovarne APE, katerega glavna značilnost je (kot nakazuje tudi že samo ime), da je zvarjen tudi z dodatkom enega izmed tradicionalnih slovenskih žit - pivovar je namreč v pivo dodal tudi ajdovo kašo.
 
APE Ajd je popolnoma jasnega telesa bakrene barve, pokriva pa ga solidno velika in le rahlo umazano-bela glava, ki na vrhu kozarca kar nekaj časa postoji. Aroma je malenkostno nežna, ampak vseeno se ne skriva preveč, pokaže pa svoj piškotasto-žitni karakter z nekaj sladkega sadnega pridiha iz ozadja. Tudi požirek je v začetku malenkostno sladek, nato pa nadzor prevzame grenkoba, ki je kar izrazita. Poleg hmeljnega značaja pa se kaže tudi v nekoliko bolj žitno-lesasti obliki ter s precej suhim finišom. Pookus pa nato še kar nekaj časa potraja na jeziku. 
 
Pivo, ki v sebi skriva ajdovo kašo, je lahkotnega telesa in kar osvežilnega značaja. je pa v požirku kar nekoliko ostro s svojim (bolj) grenkobnim občutkom, oddaja pa tudi nekoliko bolj rustikalen značaj.  

Ajd

Sevnica

Pivo iz posebnih žit

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → malo bolj oster v požirku, ampak simpatičen in v bistvu zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar