sreda, 15. februar 2023

Bevog Makatea Fruit Dove

Makatea Fruit Dove je novi član Bevogove serije Extinction Is Forever. Na to golobico s Francoske Polinezije bo opozarjal moderni pils, ki so ga v Bevogu zvarili z dodatkom riža, začinili pa z njim ljubo sorto hmelja, Strata.

Bevogov moderni pils je kristalno jasnega telesa blede rumene barve, velika penasta bela glava, pa na vrhu kar dolgo posedi. Aroma je kar lepo izrazita s svojim hmeljnim značajem, ki je kar pošteno travnat, to pa spremlja še nežen žitni in kredast pridih bolj v ozadju. Požirek je srednje grenkoben in v svojem občutku precej suh. Nekoliko zeliščen finiš pa napove še trajajoč pookus, ki še lepo podraži po jeziku. 

Bevogov pils je zelo lahkotnega telesa in čistega značaja, je osvežilne narave in ponuja dovolj hmeljnega značaja. Mogoče je rs moderni pils, toda okusi, ki jih prinaša, so vseeno tisti klasični, ki jih od pilsa tudi pričakujemo. 
 

Makatea Fruit Dove

Bad Radkersburg

Pils

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo dober pils, hmeljno precej izrazit in lepo piten - klasika, a v bolj izraziti obliki

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar