torek, 14. februar 2023

Reservoir Dogs / Amager Grindhouse

Ekipa naše pivovarne Reservoir Dogs je obiskala eno najbolj popularnih, skorajda že kultnih kraft pivovarn na svetu - danski Amager. Združili so moči in skupaj zvarili temni IPA, ki so ga začinili s hmelji Columbus, Cashmere, Strata in Styrian Wolf.
 
Slovensko-danski temni IPA je zelo temne rjave, skorajda že popolnoam črne barve, večja bež obarvana glava pa na vrhu kozarca kar dobro potraja. Aroma je nežno sadno sladka, nekoliko tropska in predvsem citrusna, ozadje pa je prav tako nežno praženo in se pokaže malo kasneje. Srednja hmeljna grenkoba lepo opravi svojo nalogo, sledi je bežen citrusni "kick", v finišu pa dobimo še blago čokoladno sladkobo. Nežno grenkoben in pražen pookus pa še kar nekaj časa potraja. 
 
Grindhouse je nekoliko lahkotnejšega telesa in prinese osvežilen IPAst karakter, ki pa v ozadju vseeno skriva nekaj malo bolj sramežljivega, a zaznavnega temnega značaja - in ta kombinacija je super pitna.     
 

Grindhouse

Nova Gorica
 
v sodelovanju z Amager Bryghus 
Kastrup (DAN)

Temni IPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo v redu black IPA, super osvežilen in piten, ponuja pa dovolj značaja iz ene in druge strani

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar