sreda, 8. februar 2023

Clef La Clef Special Stout

La Clef Stout je na sceno prišel že pred nekaj leti, sedaj pa so v savinjski pivovarni Clef zvarili še posebno izdajo tega piva, ki je malo močnejša in malo bolj drugačna.  

Clefov specialni stout je popolnoma črne barve, večja in rahlo bež obarvana glava pa na vrhu kar dobro posedi. Aroma je v začetku nežno čokoladna, zraven pa dobimo še nekaj piškotov, biskvita, nekaj svežega sadnega diha, za konec pa še rahlo pražen duh. Začetek požirka szaznamuje srednja sladkoba, ki je kar kakavasta in čokoladna. Srednja grenkobi jo malo zbalansira, finiš pa je nato srednje pražen. Vse zaključi pookus, ki kar traja in traja s tem praženim karakterjem, potegne pa še malo na grenkobno, kavnato stran. 

Special Stout je srednje lahkotnega telesa in svilnatega občutka. V aromi je precej nežen in (o)sladen, v okusu pa vseeno malo bolj udari s svojo ostrino. Je tak, malo bolj konkreten stout.


La Clef Special Stout

Petrovče

Ovseni stout

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lepo se pije, malo tanek na telesu mogoče, ampak ok

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar