torek, 28. februar 2023

Reservoir Dogs Amon


Amon je naslednji padli angel in član serije piv Wine Side Story, ki vsebuje kisla piva, starana v različnih vinskih kleteh. V tem primeru gre za sodelovanje z začetnikom oranžnih vin, vinsko keltjo Radikon iz Oslavja. Ekipe Reservoir Dogs je v njihovi kleti pustila svoj saison, da zori skupaj s tropinami avtohtone sorte pignolo. 

Rezultat je čisto rahlo motnikavo pivo oranžno-zlate abrve, ki ga zakriva tanka in neobstojna bela glava. Aroma je kar pošteno vinska, nežnejše kiselkasta z zelo prijetnim vinskim značajem, kasneje pa s seboj potegne še blag sadni pridih. Požirek je pošteno kiselkast, malo balzamično pekoč, ampak vseeno ne pretirava s tem kislim značajem. Finiš je rahlo trpek, svež in lahkoten pookus pa še lepo pusti to sled v ustih.

Amon je vinsko naravnano pivo, ki je lahkotnega in svežega telesa z razlim sadnim priokusom. Je pošteno vinski, malo oster in malo podžge, ter je tako res konkreten zvarek. Je pa obenem tudi zelo piten, seveda, če se ve, kaj se od njega pričakuje.
  

Amon

Nova Gorica

Divji ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → pošteno značajen, malo oster s kislino na trenutke, ampak zelo piten in okusen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar