sreda, 22. junij 2022

Kralj Sour Cherry Stout

Pri Kralju so zvarili tudi nekoliko bolj eksperimentalno pivo Sour Cherry Stout, ki bo poleg nekoliko bolj konkretnega alkohola prinesel še vse sladicaste okuse, ki nam jih napoveduje ime. 
 
Ta desertni stout je popolnoma črne barve, tanka bež obarvana glava, ki ga prekrije, pa s kremastim značajem zelo dolgo obstane. Aroma je zelo všečna in vabljiva s svojimi čokoladno-kakavastimi notami, zraven postreže še z nekaj nežnega sadnega občutka ter rahlim alkoholnim duhom. Požirek je nežno grenkoben, pridruži se še nežna sladkoba z nekaj sadne kisline, finiš pa je blago pražen. Nekoliko trpek pookus pa še nežno potraja v ustih. 
 
Kraljev višnjev stout je srednje polnega telesa in neobčutnega alkohola, kljub ne tako nizki stopnji. Višnje se nekoliko skrivajo pred čokoladnim značajem, vseeno pa se jih brez problemov občuti. Zelo dobra sladica.   
 

Sour Cherry Stout

Dobrova

Desertni stout

8 %

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → lepo pitno, čokoladen značaj lepo povabi, višnje pa so le malenkost preveč ssramežljive - prijetna sladica

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar