petek, 10. junij 2022

Reservoir Dogs Mr. Orange

Res da je Mr. Orange eden izmed likov v kultnem filmu Reservoir Dogs, po katerem so fantje tudi poimenovali svojo pivovarno. Ob enem pa to ime nosi tudi njihov blend imperial stoutov, ki so zoreli v sodih škotskega viskija, šerija in portovca, fantje pa so mu dodali še kakavova zrna, čili, pomarančne olupke ter solni cvet.  

Gospod Oranžni je popolnoma črnega telesa, kot najtemnejša noč, pokrije pa ga tanjša bež obarvana glava, ki se tudi kar kmalu izmuzne in izgine. V aromi prevladuje čokoladno-kakavast značaj, ki je kar izrazit, v ozadju pa ga spremljata še pridiha alkohola in lesa. Požirek se začne z rahlo sladkobo, dopolni jo pretežno zaznaven kiselkast občutek jagodičevja, sledi pa še nekaj rahle grenkobe. Finiš nekoliko pogreje tudi z alkoholnim značajem, pookus pa je nežen in nekoliko pražen v svojem karakterju. 

Mr. Orange iz novogoriške pivovarne je srednje polnega telesa in žametne teksture, ter ni preveč nasiten v značaju. S svojo toplino alkohola je kar konkreten, vendar pa ta ne zažge, ampak prijetno lepo pogreje.
  

Mr. Orange

Nova Gorica

Cesarski desertni stout

10%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → dober, zelo piten, mogoče še malo oster z alkoholom (sčasoma se bo bolj ulegel), ampak zelo simpatičen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar