petek, 15. maj 2015

Bevog Who Cares Editions Black IPA vs Cascadian Dark Ale


Ime: Who Cares Editions Black IPA vs Cascadian Dark Ale

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7,7%

Ocena: 4,5 / 5

Pivovarna Bevog je z lansiranjem tega piva odprla nov list v svoji knjigi. Poleg svojih standardnih, rednih zvarkov so začeli variti še posebne izdaje piv, ki so del serije Who Cares Editions. Prva se nam je predstavila črna IPA zelo dolgega imena. 

V kozarec si natočimo popolnoma črno pivo, na vrhu kozarca pa še zelo dolgo posedi precej velika pena bež barve, ki na kozarcu pusti tudi zavidanja vredno čipko. Aromo na začetku zaznamujejo prijetne in lahko zaznavne note hmelja, ki ima karakter agrumov in tropskega sadja. Kasneje pa se pridružijo še karamelni in praženi toni. Tudi v okusu podoživimo podobno izkušnjo. Najprej se spoznamo z nežnimi praženimi in karamelnimi priokusi, na koncu pa na predramiu še dokaj konkretna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus.

Gre za zelo okusno in prijetno pivo, polnega okusa in srednjega telesa. Občutimo lahko tako karakter IPA piva, kot tudi nekaj značilnosti temnih piv. Brez dvoma odličen uvod v novo serijo piv, ki jih bodo zvarili mojstri pri Bevogu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar