torek, 26. maj 2015

Pelicon Winter 2014


Ime: Winter 2014
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Zimsko pivo
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 4,4 / 5

Pelicon Winter je posebno, zimsko polnjenje piva, ki spada med tako imenovane winter warmerje - torej piva, ki pogrejejo v hladnih zimskih nočeh. Da pa je pivo res nekaj posebnega, sta pivovarja vanj dodala belgijski trsni sladkor in zimske začimbe, ki prikličejo praznične spomine.
Pivo je zelo temne rjave barve, skorajda že kar črne, pokrito pa je z večjo in kar obstojno temno bež obarvano glavo. Že s prvim vdihom se sreča tiste značilne, prijetne zimske začinjene arome, pomešane s sladnim značajem - cimet in janež pa med njimi prevladujeta, čeprav je srečati tudi kakšen sadni ton. V okusu na začetku prevlada sladek sladni značaj, zraven morda tudi nekaj kiselkastih not, ter prevladujoči značaj janeža. V finišu pride na spored nežna grenkoba, ki ji družbo zopet delajo začinjeni priokusi.

Gre za res posebno pivo, ki s svojim karakterjem zimskih začimb res pričara praznično vzdušje. Največji problem tega piva je v bistvu ta, da je pivo kar polnega in nasitnega telesa, torej ga bo težko spiti kaj več kot kozarec.

Ni komentarjev:

Objavite komentar