četrtek, 21. maj 2015

Pelicon No. 30/96


Ime: No. 30/96
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 4,5 / 5

Ajdovska pivovarja, ki tvorita pivovarno Pelicon, sta iz popolnoma nove sorte slovenskega hmelja, izdelala zvarek v stilu Ameriškega pale ale piva. Ta novi hmelj je zaenkrat poimenovan le po koordinatah nasada, kjer je rasel, kar tudi označuje ime piva 30/96. 

Na pogled s svojo motno oranžno-jantarjevo barvo deluje zelo privlačno, na vrhu kozarca pa najdemo še precej veliko belo glavo, ki pa je tudi zelo obstojna in za sabo pusti lepo čipko na kozarcu. Zelo lahko zaznavne sadne note tvorijo glavnino prijetne arome, med njimi pa opazimo agrume, melono ter tudi nekaj jagodičevja. Kasneje pa ta pale ale pokaže še svoj nežen karamelni karakter, ki pa vseeno ostane skrit med kopico sadja. S prvim požirkom naredimo kratek sprehod po sladkem sadju, temu pa nemudoma sledi dokaj izrazita in solidna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus. 

Eksperimentalno pivo z eksperimentalnim hmeljem se tako izkaže kot zelo uspel eksperiment. Pitno, srednje polno in predvsem z obilico okusa in arome. Zelo všečno in uživaško. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar