sreda, 28. oktober 2015

1713 Bloody Executioner


Ime: Bloody Executioner
Pivovarna: Pivovarna 1713, Kobarid
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 4 / 5

Nova zvezda na slovenskem pivskem nebu, to je Pivovarna 1713 iz Kobarida, se pri oblikovanju in poimenovanju svojih piv zelo ozira na lokalno zgodovino. Tako je tudi njihov Bloody Executioner IPA poimenovam po krvavih rabljih, ki so v tistih časih opravili z vodjami kmečkih uporov, poznanih pod imenom tolminski punt. 

Ta krvavi rabelj se prikaže z motno in žarečo oranžno-jantarjevo barvo, ter precej veliko in obstojno peno rahlo umazano bele barve. V aromi se srečamo z zelo blagim sadnim vonjem, kjer prepoznamo citruse in morda breskev, bolj občutni pa so nežni travnati toni hmelja, ki imajo rahlo kiselkast pridih. Nežen sladko-kisli občutek sadja na začetku, prijetna in ne pretirana hmeljna grenkoba v nadaljevanju in kratek zeliščni pookus pa so značilnosti okusa tega piva. 

Suho in srednje lahko telo deluje izjemno pitno in prijetno. V tem pivu prevladuje grenkoba, oziroma je tehtnica bolj nagnjena v prid hmelju, poseben čar pa mu doda še izgled - tako vsebine kot embalaže. In še bonus, gre za pivo in serijo z zgodbo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar