torek, 13. oktober 2015

Pelicon Harvest Moon (2015)


Ime: Harvest Moon (2015)
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 4 / 5

Tudi ajdovska mikropivovarna Pelicon se je v času trgatev hmelja odločila, da zavri pivo s svežim hmeljem. Uporabili so dve čisto pravi slovenski sorti hmelja s kmetij Bosnar in Rojnik - v pivo sta tako skočila Bobek in Styrian Wolf in nastalo je sezonsko, jesensko pivo po imenu Harvest Moon. 

V našem kozarcu tako zagledamo pivo popolnoma motne temno kostanjeve barve z razmeroma majhno in precej neobstojno peno nežne bež barve. V aromi prevladujejo srednje izraziti, toda lahko zaznavni sladki sadni toni, ki dajo pivu nekakšen svež občutek. Okus zaznamuje sladkoba z dodatkom nežnih sadnih tonov, v ozadju pa sladkobo spremlja še rahel priokus zeli (sveži hmelj) in zelo blaga grenkoba. V pookusu se zopet pojavi že prej omenjena sladkoba, ki še najbolj spominja na sladkarije.

Na prvi požirek Harvest Moon deluje rahlo nenavadno zaradi zanimive sladkobe in karakterja svežega hmelja, toda obenem je zelo pitno in uživaško, zelo primerno za oddih od "tradicionalnega" okusa in za razvajanje brbončic.

Ni komentarjev:

Objavite komentar