sreda, 21. oktober 2015

Union Triglav


Ime: Triglav
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Svetli močni ležak
Vsebnost alkohola: 9%

Ocena: 3 / 5

Union Triglav - "mogočen kot očak"! Poimenovan po simbolu slovenstva in simboli mogočnosti, ta svetli ležak s svojimi 9% obljublja nekaj res močnega in konkretnega. 

V kozarec bomo tako natočili popolnoma jasno pivo z rahlo temnejšim odtenkom zlate barve. Tako kot na vrhu našega očaka zagledamo bele vrhove, tako tudi pivo pokriva bela penasta glava. Srednje velika in precej neobstojna hitro izgine. V aromi na začetku zaznamo nekaj travnatih not, ki pa jih zasenčijo sladke arome sladu, ter precej izraziti alkoholni hlapi, ki dajo vonju zelo topel občutek. Tudi v okusu prepoznamo nekaj travnih hmeljnih tonov, pojavi se tudi nežna hmeljna grenkoba na koncu, vseeno pa v tem pivu prevladujejo slad, nežna sladkoba in blag alkoholni občutek, ki pa je (na srečo) vseeno precej bolj zadušen kot v aromi. 

Gre za precej pitno pivo, ki deluje precej bolj lahko kot v resnici je. Ravnotežje je nagnjeno bolj na stran sladu in sladkobe. Zaradi vse teh lastnosti bo bolj aktualno v hladnejših dneh, da pogreje s svojimi %.

Ni komentarjev:

Objavite komentar