nedelja, 25. oktober 2015

Okusi jeseni ob butičnem pivu - Novo mesto, 22.10.2015


Končno se je tudi novomeška pivska scena prebudila. Res je, da še nimamo kakšne lokalne pivovarne, ampak zanimanje za butično pivo je brez dvoma prisotno. Dokaz tega je tudi kulinarično-pivski dogodek, ki ga je pripravil portal pivopis.si.
V sodelovanju z Gostilnico in pizzerio Don Bobi ter ajdovskima pivovarjema Pelicon, so organizirali pokušino piv v spremljavi s hrano. Tako smo lahko v prijetnem ambientu restavracije uživali v pet hodih odlične hrane, ki so jo spremljala posebej izbrana piva, kombinacija domačega (Pelicon) in tujega (Ayinger, BrewDog in Fullers). Za aperitiv pa je poskrbel član portala pivopis.si s svojim domačim ale zvarkom.

Za spremljavo pijači in jedači, ki sta bili sicer glavni zvezdi dogodka, pa sta nas organizatorja, Davor in Andrej, oskrbela z veliko koristnimi informacijami v povezavi s pivom in vsem kar sodi zraven. Ajdovska pivovarja, Anita in Matej, pa sta nam poleg ponudila še veliko zanimivih informacij in anekdot o njunem pivu in pivovarni, ter o samem pivovarstvu pri nas nasploh. 
Že na samem začetku nam je vodja portala pivopis.si povedal, da je cilj takih dogodkov in njihovega portala nasploh, dvig kulture pitja piva v Sloveniji. In glede na vse videno in poizkušeno lahko rečemo, da s(m)o na zelo dobri poti. Še enkrat več se je dokazalo, da obstaja velika množica ljudi, ki v pivu vidi več kot samo sredstvo za popivanje in zalivanje čevapčičev. Tudi pivo, vsaj tisto kakovostnejše, si zasluži isto spoštovanje kot ga uživa kakovostno vino. 

Tako da tudi sami, kot ljubitelji piva, podpiramo take dogodke in se jih z veseljem udeležimo. Še posebej pa nas veseli, da tudi novomeška scena piva živi. Pa na zdravje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar