ponedeljek, 26. oktober 2015

Bru Kru Horny IPA


Ime: Horny IPA
Pivovarna: Pivovarna Bru Kru, Ljubljana
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,8%

Ocena: 3,8 / 5

Prvenec pivovarne Bru Kru, "ciganske" pivovarne iz Ljubljane, ki vari pivo pri belokranjskem Vizirju, je pivo po imenu Horny IPA. Pivovarji ga predstavljajo kot združitev divjega karakterja bika, ki se kaže v imenu, in delikatnega ročnega dela, ki se pokaže v izgledu. 

Videz tega IPA piva zaznamuje rahlo motna jantarjeva barva in precej velika in solidno obstojna penasta glava, ki ima rahlo umazano belo barvo. V srednje zaznavni aromi bomo prepoznali prijetne in sveže sadne note, kjer poleg agrumov prednjači še vonj borovcev. Kasneje pa se razvije rahlo bolj intenziven sadni vonj. Tudi okus se začne z zelo nežno sadno sladkobo, ki pa jo kmalu prekrije precej dostojna hmeljna grenkoba, ki pa vseeno ni preveč ekstremna. Podporno vlogo v okusu odigrajo še blage kiselkaste note agrumov, ki jih lahko začutimo na koncu. 

Horny IPA novo nastale pivovarne se tako pokaže kot razmeroma lahko, vendar vseeno dovolj polno pivo, v katerem prevladuje predvsem hmeljna grenkoba. Obstaja še nekaj prostora za izboljšavo, vendar je to vseeno odličen izdelek za prvenec mladih pivovarjev. Obenem pa tudi zelo lep obet za prihodnost. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar