ponedeljek, 19. oktober 2015

Volk Turjaški Temnozlat


Ime: Volk Turjaški Temnozlat
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 2,8 / 5

Graščak Volk Turjaški je ljubiteljski pivovar, ki na gradiču Mala Loka vari svoje domače, naravno, nefiltrirano pivo. Ena izmed variacij tega piva je tudi zlati ale po imenu Temnozlat.

V kozarcu tako zagledamo rahlo bledo in motno zlato pivo, ki ima rahlo temnejši odtenek, kar lahko pričakujemo že ob imenu na etiketi. Aroma je na začetku dokaj nežna, v njej pa lahko prepoznamo nežne sadne note, travniške in cvetlične vonjave, ter tudi nekaj pridiha medu. S časom in temperaturo pa pridejo bolj do izraza cvetlične arome, ki kasneje dominirajo v vonju. Tudi v okusu bomo na začetku zaznali rahlo sladkobo, ki pa jo kasneje prekrijejo (grenka) zelišča in zmerna hmeljna grenkoba. Na koncu, ter tudi v kratkem pookusu, pa občutimo še nekaj medenega priokusa, ki zaokroži celotno izkušnjo.

Ta domači slovenski ol tako najbolj zaznamujejo zeliščne karakteristike z rahlo medeno hrbtenico, vse skupaj pa da temu pivu nekakšen naraven ali bolj primerno izraženo, priroden, občutek. Na začetku morda deluje nekoliko nenavadno v pivu, saj potrebujemo nekaj požirkov, da se ga navadimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar