nedelja, 18. oktober 2015

Pivo & Burger Fest - Ljubljana, 16. in 17.10.2015


Spet je prišel ta dolgo pričakovani vikend, ko se v Ljubljani na Pogačarjevem trgu odvija sedaj že kultni Pivo & Burger Fest. Tretjič letos in četrtič v zgodovini smo lahko uživali v kombinaciji teh dveh najboljših prijateljev - okusnih burgerjev in odličnega piva.

Po nestrpnem tednu, ko vreme kar ni in ni hotelo sodelovati, se je v soboto tudi nad Ljubljano razjasnilo, kar je pomenilo, da se lahko uživancija prične. Stojnice restavracij, pivovarn, trgovin s pivom in uvoznikov piva so bile že kmalu po odprtju polne piva in burgerjev željnih ljudi. Veliko število stojnic je seveda pomenilo, da bo potrebno dobro razmisliti katere burgerje si privoščiti, ter katera piva popiti poleg - kajti skoraj nemogoče je poskusiti vse.
Že poznane ležake so nam tako ponujale domače pivovarne San Nicolo, Adam Ravbar in Kratochwill, ki pa se je predstavil še s čisto novim pivom poimenovanim Strela z Jasnega. Naslednjo novost smo lahko poskusili tudi pri pivovarni Union, ki nam je postregla s svojo Pikovo Damo, medtem ko so na stojnici pivovarne Laško čakali že poznani specialci. Na festu pa so se javnosti prvič predstavili tudi pivovarji Old Hog Brewery, ki so se prišli pokazat s svojim Laibacherjem.
Na festu seveda ni manjkalo tudi naših mikropivovarjev, ki so prinesli svoje že poznane izdelke, nekateri pa tudi nekaj novosti. Že preizkušena piva smo tako lahko uživali na stojnicah pivovarne Varissh iz Postojne, Mali Grad iz Kamnika, Brew Revolt iz Mavčič in Bevog iz avstrijske Radgone.

Tudi ta festival pa ni minil brez novitet. Maister Brewery nam je tako postregel z novo IPO po imenu Rusjan. Pelicon je pripeljal svojo izboljšano verzijo Imperial Coffee Stouta, medtem ko je HumanFish postregel z letošnjo izvedbo Harvest SIPE. Domačini, pivovarna Tektonik, pa je poleg svojim treh fantov, ki so jih predstavili šele pred kratkim, pripeljala še najnovejšega člana družine - črno IPO po imenu Nelson.
Svoje zvarke so dodale še nekatere specializiran trgovine. Tako smo lahko nekaj odličnih tujih piv poizkusili pri Pivarni, Pivoljubu in Pivoteki za Popen't. Nekaj zanimivih srbskih piv so postregli uvozniki za Kabinet, nekatere ostale tuje zvarke pa smo našli še pri uvoznikih Beeryard in Gama Trgovina.
Pivo & Burger Fest pa nikakor ne more obstajati še brez burgerjev. Tudi letos smo poskusili kolikor se je le dalo. Zmagovalca prejšnjega festa, to je Juicy Eire iz Kavarne Tiskarne, ni presegel nihče, so mu pa zelo blizu prišli Metropolitan'c iz Kavarne Tiskarne, The Boss iz Žajfe in Kevin Bacon iz Hood Burgerja.

Četrta ponovitev Pivo & Burger Festa se je zopet izkazala za zadetek v polno. Sedaj pa na zaslužene počitnice, drugo leto pa pričakujemo še izboljšano verzijo naslednjih festov. Za konec pa še: Vse najboljše ob prvi obletnici Pivo & Burger Fest. Na še veliko ponovitev te neverjetne kombinacije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar