torek, 20. oktober 2015

Pelicon Coffee Stout


Ime: Coffee Stout
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Desertni stout
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 4 / 5

Poslastica iz pivovarne Pelicon je plod sodelovanja z butično pražarno Eskobar, ki je odgovorna za honduraško kavo vrste Marcala, ročno mleto le dan pred varjenjem tega stout piva. 

Na oko deluje Coffee Stout s svojo popolnoma črno barvo super privlačno. Izgled dopolni še srednje velika rjavkasta pena, ki sicer dokaj hitro izgine - na pogled, bi težko ločili med pivom in pravo kavo. Takoj po odprtju steklenice naš nos napolni konkretna kavna aroma, ki se ji kasneje daleč v ozadju pridružijo še rahle travne arome. Okus zaznamuje zmerna prisotnost praženega sladu in kave, ter rahlo sladek priokus. Prisotnost kave ni pretirano izrazita (na srečo ne-ljubiteljev kave), vendar še vedno dovolj zaznavna, da ima glavno vlogo v tem pivu. Nežen kiselkasti priokus čisto na koncu in blaga grenkoba dopolnita ta stout, poseben čar pa mu doda še zelo kremasto in polno telo. 

Pivo bo všeč tudi tistim, ki sicer niso ljubitelji kave, saj je le-ta prisotna v dovolj umirjeni meri. Po drugi strani pa bodo ljubitelji te opojne pijače navdušeni, saj jim sedaj ne bo treba več izbirati med kavo ali pivom - s Coffee Stoutom dobijo namreč oboje naenkrat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar