sobota, 24. oktober 2015

HumanFish Imperial IPA


Ime: Imperial IPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 9,6%

Ocena: 4 / 5


HumanFish Imperial IPA, ali po domače Bruce, kralj človeških ribic, lord jamskega sveta in cesar vsega temnega kar leži pod površjem. Pivo v stilu imperialna IPA, kar pomeni da lahko pričakujemo dvojno dozo užitka, ki nam ga ponudi navadna IPA.

Srečamo se s temno rjavim pivom (odtenek kostanja), ki ga pokriva srednje velika, solidna in dokaj obstojna pena bež barve. V aromi takoj po odprtju zaznamo zelo prijetne sadne vonje, kjer prednjačijo tropski sadeži. Sadna aroma se kasneje začne prelivati v vedno bolj občutne biskvitne tone, še vedno pa ohranja sadni značaj. V okusu najprej začutimo sladkobo s prijetnimi biskvitnimi notami, ki se jim pridruži še precej konkretna hmeljna grenkoba v ozadju. Le-ta v pookusu kar traja in traja. Prisotnost alkohola je v tem pivu zelo dobro skrita, saj ga skoraj ne občutimo. Ponudi nam le tisti znani topli občutek, ki nas rahlo pogreje. 

Tako nam Bruce res prinese tisti obljubljeni dvojni značaj IPA piva, ki ga dopolni polno telo in super okus. Pivo za posebne priložnosti, ko želimo malo razvajati naše brbončice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar