nedelja, 3. april 2016

Hopsbrew Hoppy Brown Ale


Ime: Hoppy Brown Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Rjavi ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,5 / 5

Hoppy brown ale je še ena izmed bolj novodobnih pogruntavščin v svetu butičnega piva. Gre za osnovo nežnejšega rjavega ale piva, ki pa pivca poskuša osupniti s svojo hmeljno brco. In tega poizkusa so se lotili tudi v naši sveži pivovarni Hopsbrew. 

Zvarek se prikaže, kot je jasno že v imenu, z rjavo barvo, nekoliko "umazano" in popolnoma motno. Pokrov na kozarcu pa ustvari precej velika in super obstojna kremasta pena bež barve. Hrbtenico arome tvori slad z notami piškotov in karamele, družbo pa jim dela nekaj bolj zaznavnih prežganih tonov in izstopajoča sojina omaka. Skozi vse to pa kasneje poskuša z vso silo udraiti kar nekaj hmeljnega pridiha, kjer prednačijo agrumi. Okus je prijetno in nežno sladek, kjer se piškoti pomešajo s popolnoma blagimi toni sadja, kasneje pa to vse skupaj prevzame hmeljna grenkoba, ki ima v pookusu nekoliko začinjen značaj. 

Srednje polno telo in svilnati občutek sta še zadnji vtis, ki ga ta zvarek pusti v požirku. Pivo se tako izkaže s točno takimi značilnostmi, kot se glede na ime pričakuje - nežni rjavi ale nabit s hmeljno grenkobo na koncu. Všečno.
Cena: od 2.5€ (0,33l v trgovini) do 4€ (0,33 v pubu)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)

Ni komentarjev:

Objavite komentar