četrtek, 28. april 2016

Kje se bo dogajalo? - Maj

Novomeška Burgerijada

Prvi vikend v maju se bo tudi v Novem mestu zgodil festivalski zmenek med okusnimi burgerji in butičnim pivom (sicer z rahlo zamudo, ampak važno je da bo). Lokalnim ponudnikom burgerjev se bodo pridružili tudi nekateri najbolj prepoznavni obrazi pri nas, kot so FNX, Projekt Burger in Kavarna Tiskarna.

Za osvežitev pa organizator obljublja nekaj tujih in domačih točenih zvarkov, med katerimi bodo tudi Pelicon, Tektonik in Maister. Nekaj tekočih poslastic se bo torej po vsej verjetnosti našlo tudi za tiste bolj zahtevne ljubitelje. 

Kdaj, kje in kako


Prva Novomeška Burgerijada bo potekala na parkirišču pred lokalom Bar Boter na idilični lokaciji ob reki Krki. Druženje in okušanje pa bo potekalo 7. maja z začetkom ob 12. uri. Tako da, se vidimo!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karavana Domačih Pivovarn v Kranju

Drugi vikend v mesecu maju se zopet vrača Karavana Domačih Pivovarn. Prva postojanka karavane bo Kranj, kjer bo na gradu potekalo nadaljevanje lanskoletnega festivala PeerFest. Prvi obeti kažejo na kar zavidanja velik nabor mikropivovarjev, pridružilo pa naj bi se jim tudi nekaj gostilniških pivovarn. Prav tako pa bo na festivalu potekalo tudi varjenje festivalskega piva v izvedbi Društva Ljubiteljev Domačega Pivovarstva.

Kdaj, kje in kako


Prizorišče kranjske postojanke Karavane Domačih Pivovarn bo grad Kieselstein v starem delu mesta. Sobota, 14. maj, je datum, ki si ga morate označiti na koledarju, prvo pivo pa se bo natočilo ob 15. uri, medtem ko bodo največji ljubitelji piva lahko vztrajali vse do polnoči.  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Srečanje slovenskih pivovarjev

Škofja loka bo konc tega meseca prizorišče Srečanja slovenskih pivovarjev, na katerem želijo organizatorji ponuditi v pokušino številna piva malih pivovarjev iz vseh koncev Slovenije. Prav tako pa želijo obiskovalcem ponuditi jedi, ki po naravi sodijo skupaj s pivom. 

Na dogodku bo potekalo tudi strokovno pojasnjevanje o vlogi in pomenu piva kot zdrave pijače v podporo dobri hrani. Prisotnih bo kar nekaj pivovarjev, med njimi tudi popolnoma sveža gorenjska pivovarna Mammut. 

Kdaj, kje in kako


Srečanje bo potekalo na škofjeloškem Mestnem trgu - tam vas pričakujejo 28. maja z začetkom ob 17. uri, pivo pa bo prenehalo teči ob deseti uri zvečer. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar