torek, 19. april 2016

HumanFish Anniversary IPA


Ime: Anniversary IPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 8,2%

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pri naših pivovarjih je že v navadi, da si pogosto za različne obletnice izdelajo prav posebno pivo. Prav to so storili tudi pri naši prvi butični pivovarni - za tretjo obletnico svoje točilnice ("taproom") so si izdelali prav posebno IPA pivo.

V kozarcu se prikaže s svojo ognjeno oranžno-jantarno barvo, nekoliko motno, pivo pa pokrije razmeroma majhna pena bele barve, katera kaj kmalu prične izginevati. Aroma je precej izrazita in zelo lahko zaznavna, v njej pa brez dvoma dominirajo sladke note sadja - le-te podajo prijeten občutek. Ta sladek občutek za res zelo kratek čas prepoznamo tudi v okusu, kjer pa ga kaj kmalu prežene konkretna hmeljna grenkoba, ki postaja vedno bolj izrazita. Le-ta ima precej zeliščni značaj, proti koncu pa lahko občutimo tudi nekaj topline alkohola, ki sicer ni pretiran, a vseeno dovolj izrazit. 

V pookusu tega piva, ki ima razmeroma lahko telo, pa nam v ustih kar še nekaj časa obstane ta grenkobni občutek. Tako se ta jubilejna IPA izkaže kot zelo konkretna, čeprav na trenutka kar nekoliko (pre)močna. No, ampak obletnico je le treba pošteno proslaviti, tako da se spodobi nekaj res konkretnega.
Kje ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)

Ni komentarjev:

Objavite komentar