nedelja, 3. april 2016

Festival Belgijskega Piva - Ljubljana, 2. in 3.4.2016


Parkirišče pred ljubljanskim Gas Stationom je bilo pretekli vikend prizorišče prvega letošnjega festivala piva, s katerim se je tudi uradno odprla festivalska sezona - zgodil se je namreč 1. Festival Belgijskega Piva.

Trgovina in uvozniki Pivotoč so s pomočjo še nekaterih ostalih kolegov (Buteljka Piva, Gama Trgovina) na enem mestu zbrali skorajda vsa belgijska piva, ki se jih da pri nas dobiti in jih na stojnicah ponujali bodisi v točeni ali ustekleničeni obliki.
Poskušali smo lahko različne stile belgijskih piv, ki so prihajali iz naslednjih pivovarn - Waterloo, St. Feuillien, Dominus, Timmermans, Van Honsebrouck, Caulier, Bastogne, La Rulles, Rochefort, Duvel Mortgat, Lindemans, Corsendonk, La Trappe, Westmalle, Chimay, Silly, Huyghe in Van Steenberge.

Med stojnicami je bilo opaziti precej veliko število ljubiteljev dobrega piva, ki so lahko pri taki ponudbi brez problema našli nekaj zase, poleg tega pa smo lahko za 1€ poskusili 1 dl odličnega belgijskega piva? Seveda se vmes znajde tudi kakšen manj odličen, toda navsezadnje, vsak posameznik ima svoje preference. Dodatna pohvala pa tudi za prave kozarce za pivo, saj mnogi menijo, da bi bilo tako kakovostne zvarke greh piti iz plastike.
Seveda je bilo poskrbljeno tudi za okrepčilo in pavzo med enim in drugim pivom, sicer z netipično belgijsko hrano, a primerno za masovne festivalske dogodke - svoje burgerje sta namreč ponujala zdaj že znana Lars in Sven.

Glede na obisk festivala lahko še enkrat več sklepamo, da imamo tudi pri nas radi dobro pivo, ter tudi da je bila zimska pavza med festivali za nekatere kar (pre)dolga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar