sreda, 27. april 2016

KurBier Pale Ale


Ime: KurBier Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Daruvar za Edicom, Šentjur
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V zadnjem času se kar nekaj naših ponudnikov piva, ki so bili do sedaj izključno varilci ležakov, podaja v svet ale piva. Tako odločitev so sprejeli tudi pri KurBierju, kjer je nastal njihov premierni Pale Ale.

Pričaka nas zelo temna jantarna barva, v bistvu že skoraj popolnoma bakrena, ki je tudi rahlo motna. Na vrhu se nahaja dokaj majhna pena bež barve, ki je zelo kremasta in lepo obstojna. Najprej naš nos zazna nežno, a rahlo prašno travnato aromo, ki ji družbo dela nekaj grozdnih not. Sledi blaga prisotnost karamelnih not, ki bolj do izraza pridejo čez čas, in nekaj malega sladkega sadja.V okusu se najprej srečamo z lahkotno sadno sladkobo. Potem se pridruži nekaj priokusa limone in grozdja, ki dodajo rahlo kiselkasti dodatek. Le-ta na nek način prevladuje, vendar v pozitivnem smislu. Vse pa se zaključi z nežno hmeljno grenkobo in enako izrazitim pookusom. 

Gre za lahko pitno pivo, ki sicer ne udari z aromo in okusom, a je vseeno precej prijetno. V njem pride zelo do izraza blagi kiselkasti značaj, ki na nek način deluje zelo prijetno. Vsekakor zanimiv poizkus. 
Cena: 2,8€ (0,5 l v pubu)

Kje ga najdem?
  • Bar pri Križu (Žalec)

Ni komentarjev:

Objavite komentar