ponedeljek, 11. april 2016

Pivo & Burger Fest - Ljubljana, 9. in 10.4.2016


Tako, prvo letošnje druženje med burgerji in pivom je (uspešno) za nami. V soboto vreme nikakor ni želelo sodelovati z organizatorji in obiskovlaci Festa, se je pa zato malo bolj odkupilo v nedeljo. Vendar to ne pomeni, da se tudi v soboto nismo imeli super. Aprilski festival, kot se od njega pričakuje.
Tudi letos so organizatorji na enem mestu zbrali zavidanja vredno število pivovarjev, pivnic, trgovin in uvoznikov piva, čeprav je bilo na prvi pogled opaziti kakšno stojnico manj kot na prejšnjih izvedbah (najbrž je k temu zelo pripomoglo tudi vreme). Med drugim sta na veliki oder Pivo & Burger Festa prvič stopili tudi Pivovarna Bru Kru in Pivovarna Hopsbrew, ki sta premierno predstavili tudi nekaj svojih novih piv - Bru Kru svoj pale ale Cocky, Hopsbrew pa Rye Porter in SMASH (Single Malt And Single Hop). 
Poleg novincev pa smo srečali tudi kar nekaj starih znancev Festa. Nekateri med njimi so se predstavili z že znanimi zvarki, medtem ko jih kar nekaj prišlo s čisto novimi zadevami. Tako smo sploh prvič lahko pokušali zvarek pivovarne Varissh, in sicer pšenični ale Wet Yellow. Premiero pa je doživela tudi konkretna Anniversary IPA iz HumanFish Brewery. Seveda pa smo veliko zanimivega in okusnega pa našli še na stojnicah pivovarn Pelicon (tudi najnovejšo Enigmo), Mali Grad, Tektonik, Bevog, Maister (ki je predstavil super izboljšano verzijo porterja Noordunga) in Brew Revolt
Predstavile so se tudi že poznane domače pivovarne in pivnice Adam Ravbar, ki so pripeljali na pokušino njihovo prvo ale pivo, ter tudi Kratochwill in San Nicolo. Manjkali niso niti uvozniki za belgijsko pivo Pivotoč, medtem ko so na stojnici Patrick's Irish Pub točili tudi zvarke pivovarne Reservoir Dogs, ki je bila tudi tokrat prisotna v ilegali. Srbske zvarke smo našli na stojnici Kabinet Slovenija, medtem ko smo Best of Maribor (LiLa MiSa in bivši Štajerc) lahko našli na stojnici trgovine Pivarna
Sedaj pa še nekaj besed o drugem članu tega super popularnega dueta, o burgerjih. Če smo na Festu lahko poskusili ogromno števil orazličnih zvarkov iz domačih in tujih logov, je bilo med ponudniki burgerjev še rahlo večja izbira.
Seveda je nemogoče poskusiti vse, toda med tistimi ki smo jih uspeli (pa jih ni bilo tako malo) so nam najbolj v spominu ostali naslednji trije: Novozelandec iz Starega Piskra, Black Angus burger iz Paviljona, ter zmagovalni burger Johhny, ki prihaja iz super všečne Kavarne Tiskarne, lastnice že dveh najboljših burgerjev (po našem okusu) iz prejšnjih dveh izvedb Festa. 
Na koncu lahko rečemo, da je Pivo & Burger Fest zopet postregel z super okusnimi burgerji in velikim številom odličnih piv. Vsak je lahko našel nekaj zase, in tudi če smo posegli samo po novostih, je bilo teh več kot preveč, kar je še en dokaz, da so naši pivovarji res delavni. Za naslednji Fest (pride julija) pa naročimo samo še lepo vreme in se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar