ponedeljek, 25. april 2016

Union Renons Blond


Ime: Renons Blond
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Belgijski ale
Vsebnost alkohola: 6,2%

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Renons Blond je najnovejši član Pivovarjevega izbora, ki nam ga ponudijo v ljubljanski Pivnivi Union. S pomočjo belgijskih kvasovk so tokrat hišni mojstri izdelali pivo stila belgijski ale, ki je zaenkrat na našem trgu (skoraj) uikat. Na voljo v Pivnici, a le za omejen čas. 

V primernem kelihu (!) nam v Pivnici torej postrežejo dokaj motno pivo zlate barve, ki ga pokriva razmeroma majhna bela pena. Le-ta je precej kremasta in srednje obstojna. Ko približamo nos v nas takoj udari tisti značilni karakter belgijskega kvasa. Dobimo rahlo sadno aromo, ki spominja na banane, spremljajo pa jo nežne začimbe. Vse skupaj pa ima še rahel "kletni" pridih. Okus je občutno kvasast z rahlo sladkobo na začetku in prav tako nežno pikantno grenkobo na koncu. Dodanega ima še čisto malo kiselkastega dodatka, kvasasti pookus pa pride s kar konkretnim zamikom in tudi obstane za krajši čas. Ves čas pa celotno izkušnjo spremljajo še začimbe. 

Renons se izkaže za pravega belgijca srednjega telesa, tako kot se od njega tudi pričakuje. Lepo začinjen, toda ne pretirano, in seveda poln okusa. Všeč zna biti tudi tistim, ki se še niso popolnoma spoprijateljili z belgijci, saj le-ta karakter ni pretiran. Če pa pri tem še odmislimo osebne preference, lahko rečemo, da gre za vrhunsko izdelano pivo. Vse pohvale. 
Cena: 2,8€ (0,33 l v pubu)

Kje ga najdem?
  • Pivnica Union (Ljubljana)

Ni komentarjev:

Objavite komentar