nedelja, 12. junij 2016

Festival Piva Dolenjske Toplice - 11.6.2016


Dolenjske Toplice so naslednji kraj, ki se je vrisal na zemljevid festivalskega dogajanja pri nas. V soboto je namreč glavni trg tega zdraviliškega kraja gostil 1. Festival Piva in na ta način pripeljal dobro pivo tudi na Dolenjski konec.

Vse je bilo pripravljeno za prijeten, manjši festival, toda kot smo letos na žalost že kar navajeni, je imelo vreme druge načrte. Tako je dež zopet nekoliko pokvaril vzdušje in kljub šotorom na prizorišču je bilo zaznati manjšo obiskanost. 

Pa se posvetimo še pivu. Na festivalu je svoje zvarke veselo točil Maister Brewery, ki ga dež nikakor ne spravi s tira. Poleg trojice svojih zvarkov je poskrbel še za pivo belokranjske pivovarne Vizir. Z gorenjskega konca sta se pripeljala fanta iz pivovarne Brew Revolt, ki sta obiskovalcem nudila svoje (za zdaj še, a ne več dolgo) edino pivo Pale Ale. 
Točilo se je tudi pivo pivovarne Mali Grad in Rokovnjač, za katere so poskrbeli na stojnici Odprte Pipce. Za nekaj tujega pridiha na festivalu pa je poskrbel uvoznik za srbsko pivo Kabinet in Visibaba Slovenija.

Še končna misel!

Vsekakor je lepo videti, da se dobro domače (in tudi tuje) pivo prebija na vse konce naše dežele. Pohvalno je tudi, da se za festivale ne odločajo le večji kraji, ampak se taki dogodki vrstijo tudi v manjših krajih, kjer so posledično tudi festivali in ponudba temu primerno manjši.

Tokratnemu festivalu v Dolenjskih Toplicah je kar precej zagodlo vreme in s tem tudi nekoliko manj ponudnikov piva, kar se je odražalo tudi na manjšem obisku od želenega. Vseeno pa so lahko tisti, ki so se odločili za obisk uživali v dobrem pivu, čeprav v nekoliko manj različicah. Upamo in želimo pa si, da bo na naslednjem festivalu tudi več sreče s sedaj že nekoliko tečnim dežjem.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar