sobota, 18. junij 2016

Vizir Lager


Ime: Lager
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Lager je bil premierni proizvod belokranjske pivovarne Vizir. Izdelan je bil z namenom, da bi lokalnemu občinstvu, ki so bili do takrat navajeni le ležaka iz rdeče in zelene pločevinke, dokazali in pokazali, da obstaja tudi drugačno pivo. Tako je nastala njihova verzija svetlega ležaka, ki je očitno izpolnila svoje obljube, saj ga varijo še danes.

Izgled tega zvarka zaznamuje le rahlo motna svetlo rumena barva, ki ima na vrhu še srednje veliko in ne ravno obstojno belo glavo. V naš nos prodre zelo intenzivna aroma svežega belega kruha, ki popolnoma dominira in zakrije morebitne ostale značilnosti. Okus jasno sledi aromi z blago kruhasto sladkobo takoj na začetku, sledi pa še blaga hmeljna grenkoba, ki ni pretirana a vseeno zaznavna. Pookus je kratkotrajen in precej nežen, medtem ko je telo tega ležaka dokaj lahko, a nikakor ne prazno.

V Vizirjeven primeru gre za dokaj uravnotežen ležak, ki ni ne sladek niti pregrenak. Popolnoma ga zaznamuje kruhasti značaj, ki smo ga navajeni pri naših domačih ležakih, vendar v okusu v veliko manjši meri. Soliden ležak, ki ga poleg naštetega odlikuje še lahkotnost in svežina. Popolnoma tak, kakršen je bil njegov namen - ko si zaželimo ležaka, vendar vseeno bolj kakovostnega.
Cena: 1€ (0,15l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
  • 7 Burger (Kamnik)
  • Okrepčevalnica pod Staro Lipo (Semič)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar