sreda, 22. junij 2016

Naj IPA tega poletja

Pred kratkim sem bral angleški članek o 10 naj IPA zvarkih za letošnje poletje (klik na članek). V članku so tudi pravili, da je v zadnjih nekaj letih IPA nadomestila ležake in zlate ale zvarke kot piva izbire v najtoplejših poletnih mesecih. 

Ker sem sam veliki ljubitelj tega stila piva in je IPA pri meni pivo izbire v vseh letnih časih in v vsakem vremenu, sem se odločil, da povprašam še vas, ostale ljubitelje piva, o tem, katere slovenske IPA zvarke bi uvrstili na seznam 10 najboljših slovenskih IPA piv za to poletje. 

V članku je bilo tudi zapisano, da so dandanes že skoraj vse pivovarne v svoj repertoar uvrstile tudi zvarek tega stila. Ker je podoben trend že nekaj časa opaziti tudi pri nas in, če upoštevamo še dejstvo, da je v zadnjem času prav IPA tudi pri nas najbolj popularen stil piva, se mi zdi ta ideja čisto na mestu.
Torej, katere zvarke stila IPA (zraven sem vključil tudi session IPA, nisem pa dodal tistih IPA piv, ki so bili narejeni le kot omejena, ali enkratna izdaja) bi vi predlagali za ta seznam. Seveda lahko glasujete za več zvarkov naenkrat. Pomembno je le, da izberete tiste zvarke v katerih bi brez problema lahko uživali celo poletje. Ni nujno, da so to naše najbolj priznane IPE (po mnenjih raznih spletnih portalov), niti ni nujno, da je to najboljša IPA kar ste jih kdaj pili. Zamislite se na morju ali ob bazenu, dodajte 30+ stopinj v zraku in povejte, kaj bi si najraje odprli v tistih dneh.

Glasujete in izbirate lahko med spodnijimi zvarki, če pa se spomnete še kakšenga drugega (važno da je IPA), ga lahko dodate čisto na dnu. Pa da vidimo, kateri zvarki bi se uvrstili na naš seznam naj IPA zvarkov.

Katero slovensko IPO bi pili celo poletje?

1713 Bloody Executioner
Bevog Kramah
Bru Kru Horny
Carniola Hop Head
Carniola Red District
Hopsbrew IPA
Hopsbrew Kri Pomaranče
Hopsbrew Rye IPA
Hopsbrew Session IPA
HumanFish Combat Wombat
HumanFish SIPA
LiLa MiSa IPA
Maister General Maister
Maister Rusjan
Mali Grad IPA
Mali Grad Session IPA
Pelicon The 3rd Pill
Reservoir Dogs Conqueror
Reservoir Dogs Grim Reaper
Reservoir Dogs Sucubo
Tektonik Iggy
Varissh Deep Purple
Varissh Dirty Red
Vizir Gringo
Other
Please Specify:
My IQ Test

Ni komentarjev:

Objavite komentar