torek, 21. junij 2016

Hopsbrew Tropical Wheat


Ime: Tropical Wheat
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno, steklenica

Ocena: 4,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Festivali piva, ki jih pri nas nikakor ne manjka, so odlična priložnost za pokušanje popolnoma novih, svežih zvarkov, saj pivovarji skorajda vedno prav tukaj premierno predstavijo te zvarke. Točno to so storili tudi pri domžalski pivovarni Hopsbrew. Na Ljubljanskem Festivalu Piva so namreč prvič pokazali svojo novo umetnino - Tropical Wheat.

Gre za pšenični ale, ki se pokaže v popolnoma motni žareči oranžni barvi, na izgled skoraj identični kot gosti sok. Pokrije se z dokaj majhno kremasto peno bele barve, ki za seboj pusti le majhen obroček. Aroma je zelo izrazita, lahko zaznavna, ter predvsem neverjetno prijetna. V njej namreč najdemo polno košaro sladkega tropskega sadja. Prevladuje sladka in sočna pasijonka, v ozadju pa se skriva mango in še marsikaj. Okus zaznamuje precej solidna in konkretna hmeljna grenkoba, kar povzroči neverjeten kontrast med okusom in aromo, ter nas kar rahlo sezuje. Na koncu pa dobimo na jezik še rahlo pikanten oziroma začinjen občutek, ki je tipičen za belgijska pšenična piva. Zaključi se še z izredno suhim občutkom, ki kar popivna celotno grlo.

Tropical Wheat se tako izkaže kot eno najbolj aromatičnih piv, ki jih lahko srečamo pri nas, seveda, če so vam po volji sladke, sadne arome. Tako po aromi, kot tudi po okusu zelo spominja na moderna IPA piva, medtem ko nas prisotnost začimb spomni na belgijske izvedenke pšeničnih piv - nekakšen hibrid med pšeničnim in IPA stilom. Definitivno zvarek, ki bo všeč tudi tistim, ki si niso najbolj na ti s pšeničnimi pivi, ter seveda ljubiteljem zvarkov s sadnimi aromami.
Cena: 1,5€ (0,2l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar