sobota, 11. junij 2016

Majmun Craft Lager


Ime: Majmun Craft Lager
Pivovarna: Majmun, Kamnik
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10) 

Majmun Craft Lager je novinec na slovenski sceni piva. Zvarek je pivo stila premium ležak, kar pomeni, da gre za kvalitetnejšo izvedbo svetlega ležaka, ki je ponavadi v domeni industrijskih pivovarn. Majmun je slovenska blagovna znamka, ki pa je polnjena pri naših severnih sosedih.

Izgled samega piva zaznamuje dokaj motna in žareča oranžno-zlata barva, dopolni pa ga še srednje velika in še kar obstojna pena, ki je rahlo rumenkaste bele barve. Naš nos z lahkoto zajame značilno aromo domačih svetlih ležakov, ki smo jih pri nas navajeni predvsem iz gostilniških pivovarn. V aromi se namreč prepletajo prijetne, nežne travnate note na začetku, le-te pa se potem rahlo umaknejo pridihom svežega kruha. Okus je lepo uravnotežen z nežno kruhasto sladkobo na začetku, ter zmerno hmeljno grenkobo na koncu. V pookusu pa za dodatek poskrbi še zelo blag poprasti priokus. 

Majmun se izkaže za srednje lahko in preprosto pitno pivo, ki nam ponudi dovolj okusa. Mogoče ne gre za najboljši ležak, ki ga lahko spijemo, to je res. Velja pa tudi, da je korak pred mnogimi drugimi, ki so nam na voljo.  
Cena: 3,8€ (0,5l; steklenica; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Caffe Petkovšek (Ljubljana)
  • DuBop (Ljubljana)
  • News Cafe (Portorož)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

1 komentar: