četrtek, 16. junij 2016

Mammut Svetlo


Ime: Mammut Svetlo
Pivovarna: Mammut Beer, Kranj
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 2,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10) 

Z gorenjskega konca naše deželice, predvsem iz Kranja, v zadnjem času poročajo o opažanjih nevarne divje živali, Mammuta. Na srečo preplah ni potreben, saj gre le za popolnoma novo slovensko pivo popolnoma nove pivovarne. Svoje delovanje je pivovarna otvorila s svetlim ležakom - nefiltriranim, nepastreiziranim, domačim. Torej, "prebudite mammuta v sebi".

Mammutovega svetlega ležaka natočimo s srednje veliko belo plastjo kremaste pene, ki je srednje obstojna. Pod njo pa se skriva popolnoma motno pivo žareče oranžno-zlate barve. Naš nos bo z lahkoto zaznal tipično aromo domačih svetlih ležakov, kjer prevladujejo kruhaste note. Le-te niso preveč izrazite, tako da lahko poberemo še nekaj pridiha bolj svežega travnatega značaja. Okus deluje zelo sveže, v njem pa se meša zelo blaga sladkoba s kruhastim občutkom, ter le nekoliko bolj zaznaven grenkobni značaj. Čisto na koncu pa okus pridobi še na svoji kiselkasti in poprasti kvaliteti, vendar je ta občutek zelo mil.

Tako kot lahko od domačega svetlega ležaka pričakujemo, preprosto in lahko pitno pivo, ki nam ponudi dovolj okusa. S svojim svežim občutkom in predvsem lahkotnostjo telesa pa bo še bolj sedlo, ko se živo srebro v termometrih še bolj povzpelo.
Kje ga najdem?
  • Terasa Bar (Kranj)
  • Gostilna Kot (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar