petek, 24. junij 2016

Tektonik OL #2 Pale Ale


Ime: OL #2 Pale Ale
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

OL-2 je oznaka naslednjega zvarka v seriji Tektonikovih tektoničnih varov, ki jih bomo lahko spoznali samo v omejeni seriji, samo v točeni obliki. V pivovarni so ga podnaslovili "summer ale", torej lahko pričakujemo nežnejše, osvežilno in lahko pitno pivo.

Pokaže se kot kar precej motno pivo zlate barve, na vrhu katerega sedi srednje velika penasta bela glava, ki ima srednjo obstojnost. Začne se z zmerno sadno aromo saldkih sadežev, mogoče celo malo dodatka bezgovih not, katerim se nato pridružijo še zelo blagi zeliščni pridihi. Naše brbončice bojo zaznale rahlo sadno sladkobo, ki preide v blago hmeljno grenkobo, ta pa postane proti koncu le za odtenek bolj izrazita. Ta občutek se nadaljuje še v pookus, ki je zmeren, a kar traja in traja, vsake toliko pa vskoči še zelo nežen sadni priokusek.

Telo tega zvarka je po pričakovanjih dokaj lahko, k svežemu občutka tega vara pa kar veliko doda še živahnost mehurčkov v pivu. Odlična izbira za poletje, ki nas bo navdušila s svojo nežnostjo, lahkotnostjo in svežino. Uživaško.   
Cena: 1,5€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar