torek, 28. junij 2016

KULT316 Svetlo Pivo


Ime: KULT316 Svetlo Pivo
Pivovarna: KULT316, Ljubljana
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Na Centru Kulinarike in Turizma v Ljubljani od nedavnega deluje tudi 1. šolska pivovarna pri nas. V sklopu prakse in študijskih vaj se tam vari tudi hišno pivo KULT316. Gre za svetli ale, ki ga študentje ponudijo tudi v svoji kavarni.

Zvarili so dokaj motno pivo privlačne in žareče oranžno-jantarne barve, ki si na vrhu ustvari še srednje veliko in kremasto belo glavo, le-ta pa se počasi pogreza. V razmeroma nežni hmeljni aromi se skrivajo note agrumov in limonske trave, ki dajo zvarku svež in rahlo kiselkast občutek. Okus se začne z rahlo sadno sladkobo, nadaljuje pa s prav tako blago in kratkotrajno hmeljno grenkobo. Kmalu se ta umakne rahlo bolj sladkobnemu občutku, kasneje pa (na žalost) pride preveč do izraza še kiselkasti občutek, ki sicer ni pretiran, a vseeno dovolj izrazen.

Pivo se pokaže kot lahko pitno pivo precej nežnega okusa, ki pa ima rahlo preveč izrazit kiselkasti značaj, ta pa postane s časom celo rahlo moteč. V vsakem primeru ta zvarek precej veliko obeta, še posebej če upoštevamo, da gre za šolsko pivovarno. Še malo več vaj in treninga, pa uspeh nikakor ne more izostati.
Cena: 2,5€ (0,33l; steklenica; v pubu)

Kje ga najdem?
  • KULT316 (Ljubljana)
  • Čajnica Primula (Ljubljana)
  • Učilna Okusov (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar