sreda, 15. junij 2016

Tektonik OL #1 IPA


Ime: OL #1 IPA
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Za imenom Odprta Liga se skriva "omejena serija izvenserijskih točenih varov", ki so jih pripravili v ljubljanski mikropivovarni Tektonik. Prvi zvarek v vrsti je pivo stila IPA, ki nosi oznako OL-1. Po besedah pivovarja na voljo "samo vsakič in nikoli več" in "samo povsod in nikjer drugod."

Ta IPA se nam predstavi z zelo motno, a žarečo zlato-oranžno barvo, na vrhu pa lahko srečamo srednje veliko kremasto belo glavo, ki dokaj hitro pobegne. Tako lahko kaj kmalu spoznamo precej izrazito sadno aromo, v kateri se najdejo pridihi sladkih sadežev, v ozadju pa se sončijo še maline in jagode. Družbo jim dela še lahko zaznaven cvetlični pridih in kaj kmalu se nam lahko zgodi, da se v mislih znajdemo na cvetočem vrtu. S prvim požirkom okusimo nekaj sadne sladkobe, dokaj izrazite in prijetne, a zelo kratkotrajne. Primat nato prevzame zmerna hmeljna grenkoba, ki se zaključi z izredno suhim občutkom, v pookusu pa na ostane še kar nekaj časa. 

Enka se tako izkaže za zelo prijetno pivo z vsemi značilnostmi modernih ameriških IPA zvarkov, ki pa se na vsak način nekoliko razlikuje od ustaljenih norm, ki smo jih morda vajeni. Okusno, lahko pitno in zelo aromatično. Kar škoda, da ne gre za zvarek v redni ponudbi.
Cena: 1,5€ (0,3l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kralj Žara (Ljubljana)
  • Čajnica Vanilla (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar