nedelja, 26. junij 2016

Laško Export Pils (4,5%)


Ime: Export Pils
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 1,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10) 

Laško Export je pivo varjeno za izvoz na tuji trg. S 4,5% alkohola gre za močnejšega in mlajšega brata že prepoznavnega obraza iz linije standardnih zvarkov pivovarne Laško. Cilj tega piva je za nižjo ceno ponuditi podobno izkušnjo, kot jo prinese njegov veliki brat Zlatorog.

Export Pils ima kristalno jasno zlato barvo ter srednje veliko in hitro izginjajočo belo peno. Tipična aroma industrijskega ležaka se pretihotapi v naš nos - sladni značaj prevladuje, čeprav je tudi ta zelo blag. V njem pa se skriva nekaj koruznega pridiha, ter še nekaj svežega dodatka slame. Malo kasneje pa pride do izraza še nekoliko kovinski občutek, ki ga je nekoliko bolj občutiti tudi v okusu. Drugače pa naše brbončice napade konkredna sladkoba žita, med drugim koruze, ki je kar preveč izrazita in občutna. Poleg tega pa popolnoma povozi tudi kakšen potencialni grenkobni občutek. 

Gre za zvarek, ki je zelo lahek in na trenutke celo voden in prazen. Izstopa le po svoji sladkobi, ki pa je prej neprijetna kot zaželena. Tako nikakor ne izpolni cilja, ki je omenjen v prvem odstavku zapisa. 
Kje ga najdem?

  • skoraj v vseh trgovinah po državi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
  • Tuš Gold
  • Mercator Svetlo Pivo
  • Tuš Svetlo Pivo

Ni komentarjev:

Objavite komentar