ponedeljek, 23. september 2019

Pelicon/Sleeping Village Blaž Kveik Barrel Aged


Ime: Blaž Kveik Barrel Aged
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju s Sleeping Village Brewing, Grimstad (Norveška)

Stil piva: Kmečki ale

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Blaža smo lahko prvič spoznali že na lanski Pivomaniji - gre za pivo zvarjeno s posebnim kvasom kveik, ki so ga v pivovarni Pelicon zvarili skupaj z norveško Sleeping Village Brewing. No, Blaža so nato tudi za pol leta zaprli v vinske sode na posestvu Burja in nastalo je nekaj kompleksnega in čarobnega.

Rahlo postarani Blaž je nekoliko motnikavega rumenega telesa, njegov izgled pa dopolnjuje srednje velika bela pena, ki pa ni ravno dolgo obstojna. V aromi Blaž zelo lepo pokaže, kaj mu je pol leta zapora v sodu povzročilo - zaznamujejo ga namreč nežnejše vinsko kiselkaste note s kar lepo izraznim značajem stare kleti. V okusu se pokaže srednje izrazna grenkoba, kar nekoliko bolj suhega in zeliščnega značaja v začetku, kasneje pa pridobi nekaj sladkobe in nežen kiselkasti priokus. Rahlo trpek finiš in pookus pa zaključita to sliko.

Staranje Blaža, že v osnovi nekoliko drugačnega zvarka, v vinskih sodih na posestvu Burja je dalo res zanimiv rezultat. Blaž je zelo pridobil na svojem značaju ter postal kar precej bolj drzen.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → brez dvoma je nastal zanimiv zvarek, ki mi je sicer malenkost preveč trpek v okusu, ampak še vedno se ga da lepo spiti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar