sobota, 21. september 2019

Pelicon/The Garden DDH Pale


Ime: DDH Pale
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju z The Garden Brewery, Zagreb (Hrvaška)

Stil piva: NEPA

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Še eno regijsko sodelovalno pivo je našlo svojo pot v grla ljubiteljev piva. Svoje moči so v pivovarni Pelicon namreč združili z zagrebško The Garden Brewery in nastal je ta dvojno hladno hmeljeni pale ale, v katerem svojo moč kažejo 4 hmelji iz dežele kivijev (Nove Zelandije).

DDH Pale je precej motnega in kar bledega zlato-rumenega izgleda, katerega dopolnjuje za krajši čas še tanka bela pena na vrhu. Hmelji se izkažejo s prijetno, rahlo bolj nežno in zadržano sladko usmerjeno aromo, kjer prevladujejo note tropskega manga, v ozadju pa je zaznati še nekaj travnatih tonov. Tudi okus je nežno všečen - srednja stopnja hmeljne grenkobe je ravno pravšnja, da jo dopolni še nežna sadna sladkoba, medtem ko v finišu prevzame kontrolo kar precej bolj suh značaj, rahlo poprast in pikanten.

Pivo slovensko-hrvaške naveze z novozelandskim značajem, torej internacionalnež, je lahkotnega telesa in zaradi vseh svojim značilnosti in ne pretirani stopnji alkohola tudi zelo piten. Sadno zaznamovan, všečen in vabljiv.




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo lahkotno piten, simpatičnega in ne pretiranega okusa, nežen, a bi si želel vseeno še malo bolj drzne arome - drugače pa čisto fajn
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar