ponedeljek, 09. september 2019

FEO Summer Ale


Ime: Summer Ale
Pivovarna: Pivovarna FEO, Kobarid

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poleti zelo lepo sede nekaj osvežilnega, lahkotnega in nižje alkoholnega. Tako so tudi v kobariški pivovarni FEO pripravili svoje sezonsko pivo po imenu Summer Ale. Za pravo poletno osvežitev in odžejanje.

Popolnoma motno in bledo rumeno pivo je zakrito s srednje veliko in kar lepo kremasto belo glavo, ki tam kar potraja. Izpod nje prisopiha nežnejša aroma, začinjeno-travnatega značaja z nekaj pridiha vlažnega žita. Tudi v okusu se pojavi srednje izrazit začinjen priokus, ki ga dopolnjuje srednja stopnja grenkobe, le-ta pa je kar precej suhljatega značaja. Konkreten, dolg in precej zeliščno naravnan pookus pa še nekaj časa postane na jeziku.

Summer Ale pivovarne FEO je sicer zelo lahkotnega in preprostega telesa, a čeprav na prvi vdih deluje zelo nežno, kasneje v okusu kar pošteno udarja s svojo zeliščno naravnano grenkobo.
  • Hiša Polonka (Kobarid)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer ni slab, toda s svojo zeliščno ostrino in suhostjo značaja je kar malo preoster za poletno odžejanje
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar