nedelja, 4. oktober 2020

Dornk Ginger Beer

 

Pivo

Ginger Beer

Pivovarna

Pivovarna Dornk - Bled

Stil

Začinjeno pivo

Alkohol

4,2%



Le nekaj minut hoje od Blejskega jezera se nahaja Izletniška kmetija Dornk, ki proizvaja tudi svoje domače pivo. Pri tem si pomagajo s sestavinami, ki jih proizvedejo sami. In nekaj časa nazaj so tako zasadili tudi ingver, ki je sedaj svojo pot našel tudi v njihovo ingverjevo pivo.  

Ingverjev zvarek iz izletniške kmetije Dornk je srednje motnikavega telesa zlate barve, zelo tanka bela glava pa ga prekrije le za nekaj kratkih trenutkov, nato pa do popolnosti izpuhti. Ingverjeva aroma je nežna in ne izstopa, vendar pa se jo vseeno da zaznati z značilnim pikantno-citrusastim občutkom. Požirek je v začetku precej sladek, sledi pa nežnejša grenkoba, ki jo spremlja le blago pikanten ingverjev priokus. Le-ta tudi malo postane v finišu, kjer pride malenkost bolj do izraza, v pookusu pa še kar nekaj časa postoji v ustih.

Ginger Beer domače pivovarne Dornk je lahkotnega telesa in je v svojem karakterju kar precej bolj izrazit s sladkobo. Značilen, nekoliko pikanten občutek ingverja je nekoliko bolj sramežljiv, a vseeno se ga prepozna. Zaradi tega bo mogoče tudi malo bolj všeč tistim, ki jim ingver ni ravno najljubši. 


Kje naj ga iščem?


  • Izletniška kmetija Dornk (Bled)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → piten, za moj okus malo presladek in želel bi več pikantnosti - ni pa slab

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar