petek, 16. oktober 2020

Old Franz Lager

 

Pivo

Lager

Pivovarna

Old Franz Brewery - Poljčane

Stil

Svetli ležak

Alkohol

5%



Klasični ležaki postajajo vedno bolj pogosta pojava med ponudbo malih kraft pivovarjev. Tudi v poljčanski pivovarni Old Franz Brewery so se odločili zvariti svojo verzijo te preproste in pitne pivske klasike, ki ima veliko podporo pivopivcev povsod naokrog.  

Na pogled nekoliko temnejši in bolj motnikavi ležak ima oranžno-jantarno barvo, pokriva pa ga srednje velika in ne pretirano obstojna bela glava. Nežna aroma je travnata v svojem značaju, dopolnjuje pa jo še nekaj sladkega sadnega duha in malo kasneje še zelo blag kruhast pridih. V požirku prevlada srednje izrazna hmeljna grenkoba, zopet travnata v značaju. Družbo ji dela rahlo citrusast značaj, zelo blag, medtem ko v finišu izstopa poprast občutek. Nežen pookus pa še na kratko pusti svojo sled. 

Old Franz Brewery Lager je precej netipičen ležak v več pogledih, a ob tem vseeno kaže nekaj tistih povsem značilnih lastnosti ležakov. Je lahkoten v telesu, preprost v značaju in predvsem preprosto piten - tako pa tudi obkljuka vse potrebne značilnosti dobrega piva. 


Kje naj ga iščem?


  • Plac pod Bočem (Poljčane)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober, čeprav ne tipičen, lepo se pije, je dovolj preprost a vseeno nudi nekaj pravega okusa

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar