petek, 2. oktober 2020

Thirsty River Kabi

 

Pivo

Kabi

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

APA

Alkohol

5,5%



Kabi iz bovške pivovarne Thirsty River Brewing pivca popelje na izlet po tipičnih okusih ene pivovarskih kraft klasik - American pale ale. Torej se pričakuje nekaj zvarjenega v ameriški maniri pivovarstva, ki pivce navdušuje s svojim hmeljnim značajem povsod naokrog. No, Kabi pa je bovška varianta tega zelo razširjenega stila. 

Ta bovški pale ale ima le rahlo motnikavo zlato telo, njegov izgled pa dopolnjuje in zaključuje še srednje velika in zelo lepo kremasta bela pena. Aroma je kar precej zadržana, saj se pokaže le z nežnimi travnatimi in malo bolj začinjenimi notami, kasneje pa pride na ogled še nekoliko bolj saden in šamponast pridih. Začetek zaznamuje srednje izrazna sladkoba, sledi pa ji srednje občutna hmeljna grenkoba s travnatim značajem. Nežen finiš in prav tako nežen in kratek pookus pa pomenita konec. 

Kabi se izkaže kot pravi in tipični pale ale - lahkoten v telesu, osvežilen v značaju in predvsem nežnih ter preprostih lastnosti, ki tako zagotavljajo preprosto pitnost in všečnost večjemu krogu pivopivcev. Za tiste bolj zahtevne se pa v Bovcu najde tudi kaj takega. 


Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer lepo piten, čeprav se okus in aroma ravno ne ujemata najbolje - drugače pa v redu, nič posebnega ne v +, ne v -

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar