torek, 6. oktober 2020

Heroj Fire Ale

 

Pivo

Heroj Fire Ale

Pivovarna

Clef Brewery - Arja vas

Skupaj z:

za: PGD Žalec

Stil

APA

Alkohol

4,7%



Pravi heroji ne letijo po zraku in ne nosijo ogrinjal. Pravi heroji nosijo gasilske uniforme ter plezajo po gorečih stavbah. In za te heroje, natančneje za gasilce iz PGD Žalec, so v pivovarni Clef zvarili posebno pivo Heroj Fire Ale. 

Pivo s pogumom je rahlo motnikave oranžno zlate barve, v kozarcu pa se skrije pod srednje majhno belo glavo, ki se le počasi odmika. Pokaže se z nežno sadno aromo, kjer se sladki toni pokažejo malenkost bolj kot citrusi. V okusu prevlada srednja hmeljna grenkoba, v značaju nekoliko citrusasta in travnata, v finišu pa malenkostno poprasto dražeča. Kratek pookus pa še nežno in na kratko podraži po ustih. 

Heroj Fire Ale, gasilski zvarek, je lahkoten, nekompliciran in predvsem preprosto piten. Ponudi blag karakter, ki pivca lepo povleče vase in, kot se za gasilsko pivo spodobi, tudi izjemno dobro pogasi... v tem primeru žejo. Tako, ljudsko pivo. 


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost in povsem lepo piten, ne komplicira in lepo odžeja - simpel zadeva

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar