sreda, 21. oktober 2020

Bevog Anaimalai Flying Frog DDH Hazy IPA

 

Pivo

Anaimalai Flying Frog DDH Hazy IPA

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Stil

NEIPA

Alkohol

5,9%



V pivovarni Bevog so začeli z novo serijo piv poimenovano Extinction Is Forever, ki je posvečena ogroženim živalskim vrstam, ki jih nikakor ne primanjkuje. Prva, ki jo predstavljajo, je Anaimalai Flying Frog, "leteča žaba" iz Indije. Na zdravje pivoljubcem in planetu. 

Bevogov Anaimalai je konkretno motnega telesa, le-ta pa je kar precej blede sončno rumene barve, skrije pa se pod srednje veliko in dokaj obstojno belo glavo. Aroma, ki pridiha izpod nje, je zelo prijetna in vabljiva s svojimi tropskimi notami sladkih in citrusnih sadežev - v ospredju pa se pojavljata pasijonka in ananas. Srednje nežna grenkoba na rahlo podraži po jeziku s suhim značajem, trajajoč pookus pa prav tako nežno še nekaj časa postane v ustih. 

Bevogova "leteča žaba" je lahkotno pivo, ki je zelo preprosto pitno ob tem pa pivcu ponuja tudi vse tipične in željene NEIPA lastnosti. Torej je čisto prava izbira za ljubitelje tega "juicy" stila, s katerim lahko tudi pripomoremo k varovanju našega planeta. Prijetno s koristnim.


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo lepo se pije, prijetno citrusast in ravno prav grenkoben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar