sobota, 17. oktober 2020

Barut Loki

 

Pivo

Loki

Pivovarna

Barut Brewing And Blending - Kamnik

Stil

APA

Alkohol

4,6%



Loki Kveik Pale Ale predstavlja sinergijo dveh dolgoletnih tradicij - slovenske hmeljarske ter norveške tradicije kveik kvasa, ki je v zadnjem času zelo popularen tudi med našimi varilci piva. Barutovci pa so že tako znani po tem, da pri svojih zvarkih zelo radi eksperimentirajo. 

Slovensko-skandinavski Loki je pošteno motnega izgleda zlato oranžne barve, njegov simpatičen izgled pa dopolnjuje še srednje tanka bela glava, ki kar lepo postane na vrhu kozarca. Aroma pokaže svoj nekoliko drugačen pivski značaj z rahlo kiselkastim značajem, nekoliko kletnim, ter blagim sadnim, natančneje citrusnim dihom v spremljavi. Po jeziku poboža nežna grenkoba, lahkotno kiselkasta z nekaj sadnega značaja, ki pa je zelo nežen. Finiš je malenkostno travnat v značaju, medtem ko pookus še nekaj časa postane v ustih. 

Barutov Loki je zelo lahkotnega telesa in je v kombinaciji z nizko stopnjo alkohola tudi zaradi tega lepo in preprosto piten. Pokaže svoj nekoliko drugačen značaj, ki pa vseeno ne izstopa pretirano. 


Kje naj ga iščem?


  • Lajbah (Ljubljana)
  • Fontana Piv Zeleno Zlato (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer lepo piten, čeprav ne pokaže ravno veliko svojega karakterja, je kar zadržan

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar